Har du fuktskada i Stockholm?

Ibland kan ditt hus i Stockholm drabbas av fuktskada, det uppkommer ofta i husets krypgrund och källare. Det är bra om du regelbundet kollar dessa två utrymmen. Ta med dig en ordentlig ficklampa så du ser ordentligt eftersom det kan ta tid innan det börjar lukta, först ser du små svarta prickar på trät. Om du är osäker på om det är fukt gör du bäst i att anlita ett företag som är Professionell fuktskada Stockholm de har verktyg som direkt visar om det är fukt och kanske till och med mögel. Det är då viktigt att du får det åtgärdat direkt innan det sprider sig.

Hjälpmedel mot fuktskada i Stockholm

Om den som kommer från fuktsaneringsföretaget upptäcker att det är fuktskador kan de installera en avfuktare som får stå i din krypgrund tills det är borta. Beroende på vilken årstid det är, tar det olika lång tid att få bort fukten. Du får i alla fall räkna med minst två månader. För att försäkra dig om att fukt och mögel inte kommer tillbaka kan du komma överens med företaget som sanerar fuktskada i Stockholm att de återkommer regelbundet för att kolla krypgrunden.

Fuktskada inne i bostaden

Ibland kan det bildas fukt och mögel inne i själva bostaden, oftast i våta och fuktiga utrymmen som i badrum, kök och tvättstuga. Om du ser små svarta eller mörkgröna fläckar vid fogarna mellan kakelplattorna i badrummet är det viktigt att du omgående rengör det ordentligt. Det finns många bra rengöringsmedel att köpa, du kan även göra en egen blandning av ättika och vatten för att skura med. Om det redan börjat lukta fukt när du kommer in i badrummet, eller att du känner en obehaglig lukt direkt när du öppnar ytterdörren, är det dock bättre att anlita ett företag som sanerar fuktskada i Stockholm direkt, för att det inte ska sprida sig till andra rum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *